Welkom op het NETWERK VOOR DICHTERS.  De site wil dichters de kans geven hun eigen gedichten meer bekendheid te geven.  Vanaf heden kan IEDEREEN  INLOGGEN en zijn EIGEN GEDICHTEN onder zijn eigen naam TOEVOEGEN, WIJZIGEN en VERWIJDEREN. Alleen auteurs van gedichtennet kunnen gedichtennieuws inzenden!

Nog geen auteur van het Netwerk voor Dichters? U kunt pas auteur van gedichtennet.nl worden als u drie gedichten heeft ingezonden. U kunt hier de eerste drie gedichten inzenden. Vermeld daarbij uw auteursnaam. De corrector zal de gedichten bekijken en meestal binnen een dag plaatsen. Wanneer er op uw account 3 goedgekeurde gedichten staan, krijgt u een auteursaccount en kunt u voortaan zelfstandig uw gedichten inzenden. Ieder gedicht wat ingezonden wordt, wordt dan automatisch direct geplaatst.
Kwetsende, discriminerende, beledigende, aanstootgevende, pornografische of vulgaire  gedichten worden van de site verwijderd. Voor alle duidelijkheid willen we aangeven dat ook beledigende gedichten voor welke godsdienst of welk geloof dan ook, verwijderd worden. Dit geldt ook voor de reacties op de gedichten. Bovendien geldt voor de reacties dat kritiek mag, maar dat het wel opbouwend moet zijn.

Er staat (c)opyright op de gedichten van irma moekestorm U mag dit gedicht alleen gebruiken als u de auteursnaam en eventueel de website daarbij vermeldt.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Geheeld
 
Peinzend staar ik naar de lucht
- al lijkt het zonder doel -
gedachten nemen verre vlucht,
niet doelloos, want ik voel…

Ik leef, ik zie, ik hoor, ik ruik;
dat geeft me nieuwe moed
zoals bij een gebarsten kruik
waar men wat lijm op doet,

zo diep, intens ben ik bewust
van ’t helen van mijn hart.
Ik adem in, die sfeer van rust,
waarom dan toch verward?

Ik weet dat lijm, zelfs heel egaal,
op het kapotte steen,
de kruik echt nooit meer helemaal
zo gaaf maakt als voorheen.

Maar zie, dan breekt de zon er door,
al is het heel subtiel,
het zet mij op het juiste spoor
en treft mij in mijn ziel;

Want het gelijmde stuk is sterk
en zal hooguit wat steken,
doch nimmer zal het op die plek
‘n tweede keer weer breken.