Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Persbericht

PALAVRAS Poëzie & Muziek Festival 2013
Uniek zomerfestival op ecologisch landgoed
in de ruige natuur in Portugal
van 6 t/m 12 juli 2013

SERRA DA ESTRELA, Portugal – Op een prachtige, idyllische plek vindt deze zomer een kleinschalig en weldadig zomerfestival plaats. Een plek waar dichters, musici, schrijvers en performers samenkomen om te lezen, schrijven, voordragen, dansen en spelen. PALAVRAS gaat over poëzie en voordrachten, akoestische muziek, meeslepende fado en singer-songwriting, verhalen en lezingen, film en boeken. En dat alles in de openlucht in de overweldigende natuur van de Serra da Estrela. Het is kleinschalig, intens en intiem. Een groep dichters, performers, musici en experts nemen je mee in intensieve workshops op verstilde plekken onder de olijfbomen, langs de rivier de Mondego, het Maluca Atelier en het panoramaterras. Elke avond zijn er performances in het Amfitheater, het Rotstheater of de Art Dôme of op het kleine podium naast het waterbassin.
PALAVRAS is een nieuw initiatief van Dominio Vale do Mondego, 22 ha landgoed met kunst, natuur en biologisch-dynamische landbouw, een plek waar elk jaar een bijzonder programma met masterclasses, workshops, festivals en filosofische Convivia plaatsvindt.
Op het programma van PALAVRAS staan o.a. Kira Wuck, dichter en schrijver, winnares NK slampoetry en Festina Lente, een fenomeen volgens Arnon Grunberg; Maryland aka Sjaan Flikweert, danser en dichter, maakt deel uit van Poetry Circle Nowhere, een gezelschap van performende dichters en schrijvende performers; Simon Mulder, dichter, voordrachtskunstenaar en oprichter van Stichting Feest der Poëzie ter bevordering van de vormvaste dichtkunst en klassieke voordrachtskunst; Pierik l´Istelle, danser, kunstenaar, voormalig directeur IVKO; Zé Perdigão, fado-zanger en André Varandas, pianist; Américo Rodrigues, theaterdirecteur, regisseur, acteur en klankdichter; Leen Vermeiren, woordkunstenaar, Pessoa-specialist; Gabriel Wolfchild, singer-songwriter: Valentijn Steenhuis, musicus, componist; Cato Fluitsma, kleinkunstenaar, accordeonist; Tim Vandyke Ewbank, schrijver, journalist, biograaf.

De week is een bijzonder samenspel van ontmoeting, aanschouwing, artistieke ontplooiing, genieten en ontspanning. Elke dag is er een ruime keuze aan workshops, wandelingen en lezingen. Ontbijt, lunch en diner worden op het terras geserveerd, met uitzicht op de groene vallei en de bergen. Elke avond is er een nieuw en verrassend programma met performances, muziek, dans en voordrachten. We dansen tot laat onder de sterren. De Slow Food keuken gebruikt voornamelijk biologische en biodynamische producten uit eigen tuin.
De organisatie houdt het festival bewust intiem; er is plaats voor maximaal 50 mensen, die de gehele week verblijven, inclusief de dichters en performers. Daardoor ontstaat een unieke artistieke groep gedurende de week. De All Art Inclusive gedachte houdt in dat alle workshops, lezingen, concerten en performances inbegrepen zijn, net zoals het volpension verblijf. Gasten verblijven in studio’s en ingerichte tenten met echte bedden in de olijfgaard op het 22 ha grote landgoed Dominio Vale do Mondego, eigendom van Karin Sligting en Eelco Schaap.
Prijs van Palavras festival: vanaf € 495 p.p. incl. 7 nachten kampeerplek, alle biologische maaltijden, alle workshops, performances, activiteiten en gebruik faciliteiten van het gehele landgoed. Voorafgaand aan PALAVRAS, van 30 juni t/m 7 juli is een Masterclass Singer-songwriter. De deelnemers aan deze masterclass geven een concert tijdens het PALAVRAS Festival.