Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
De Hattemer dichter Hans Lambrechts exposeert samen met beeldend kunstenaar Dick Baauw op een bijzondere plek in Nederland: de oude Romaanse kerk in het Groningse Oldenzijl. In deze 'enige kerk in haar soort' in Nederland is tot en met 25 mei een dertigtal ingelijste gedichten, schilderijen en beelden te bezichtigen rond het thema 'Verdrukking en vrijheid'. De kerk is dagelijks geopend en vrij toegankelijk.

Ook worden er op deze locatie gedichten en tekeningen geëxposeerd van kinderen van de plaatselijke obs (dalton-onderwijs) De Schutsluis. Drie winnende gedichten en tekeningen worden tevens afgedrukt in een boekje onder redactie van historicus Teun Juk, waarvan het eerste exemplaar 23 april wordt uitgereikt aan de burgemeester van Eemsmond. Leerlingen van andere basisscholen in de gemeente Eemsmond krijgen deze 40 pagina's tellende uitgave ook cadeau.

Themamiddag
Verder staat er op zaterdag 3 mei nog een themamiddag op het programma rond de expositie, waarop Teun Juk een lezing zal houden, Dick Baauw een toelichting geeft op enkele tentoongstelde werken en woordkunstenaar Hans Lambrechts een aantal gedichten van eigen hand voordraagt.

Het adres van de expositielocatie is: Oldenzijlsterweg 4, 9986 XM, Oldenzijl. Zit de deur onverhoopt nog of al op slot, dan kan men op verschillende adressen nabij de kerk een sleutel ophalen.

Zie voor meer informatie: http://www.nicolaaskerkoldenzijl.nl/01a-agenda/agenda.htm